• Naslovnica
  • /
  • Studiji
  • /
  • Fakultet informatike i digitalnih tehnologija: Doktorski studij informatika

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija: Doktorski studij informatika

Informacijsko-komunikacijska tehnologija jedan je od temeljnih stupova razvoja i inovacija u raznim aspektima gospodarstva i društva. Informatika je pritom interdisciplinarno povezana s raznim područjima znanosti i dugoročno predstavlja jedno od najperspektivnijih i najbrže rastućih gospodarskih segmenata.

Doktorski studij Informatika pokrenut je zbog izražene potrebe za obrazovanim stručnjacima na najvišoj razini koji mogu kreativno odgovoriti na sve izazove razvoja informacijsko-komunikacijske tehnologije uvažavajući najnovije znanstvene spoznaje. Naposljetku, informatika, sa svojom multidisciplinarnom povezanošću s drugim znanstvenim područjima osigurava i odgovarajuća znanstvena rješenja s ciljem povećanja učinkovitost, racionalnosti i sigurnosti na području primjene informacijske tehnologije za dobrobit društvenog razvoja. Stoga, Doktorski studij Informatika studente uvodi u znanstvenoistraživački rad i daje podlogu za razvoj novih metoda i tehnika za rješavanje stvarnih problema te usvajanje znanja koja doprinose napretku i dobrobiti društva u cjelini. Od akademske godine 2022./2023. izvodi se osuvremenjen program Doktorskog studija Informatika koji je usko povezan s istraživačkim programima laboratorija na Fakultetu. Također, ustrojen je Međunarodni savjet Doktorskog studija Informatika čime se osigurava međunarodna prepoznatljivost, kontinuirana mogućnost praćenja kvalitete istraživačkog rada doktorskih studenata i mentora od međunarodno priznatih znanstvenika.

Odlična suradnja na studiju ostvarena je s doktorandima iz gospodarstva i neakademskog sektora, koji istražuju izazove iz vlastitih poslovnih domena i daju priliku za primjenu kompetencija i proširivanje znanja na problemskim zadacima iz različitih područja primjene i da na krilima transfera znanja zajedno rastemo, razvijamo se i osnažujemo. Vjerujemo da će potencijalni studenti prepoznati naše vrijednosti te se odlučiti na upis doktorskog studija na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija i na Sveučilištu u Rijeci.

Osnovne informacije

Uvjeti upisa

Dinamika / datumi upisa

Iznos školarine i način plaćanja

Izravni kontakti

Naši doktorandi

Istraživačka pitanja / hipoteze obrađivane u obranjenim doktorskim radovima

Ažurirano 22.04.2024.

Skip to content