Radionica “RESPONSE_ABILITY” 28. lipnja 2024. godine

17.06.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Doktorska škola Sveučilišta u Rijeci, Medicinski fakultet u Rijeci i Zaklada Sveučilišta u Rijeci organiziraju radionicu na temu “Response_ability” koja će se održati 28. lipnja 2024. godine na Građevinskom fakultetu, G-205.

Cilj radionice je osigurati prostor za promišljanje o važnosti znanstvene čestitosti u vlastitom istraživanju.

Također, radionica je osmišljena kako bi potaknula znanstvenike na promišljanje o važnosti znanstvene čestitosti kroz strukturirane rasprave o moralnim dilemama i situacijama koje ugrožavaju znanstvene vrijednosti. Razmjenom iskustava i moderiranim raspravama, sudionici će zajednički tražiti rješenja za etičke probleme u istraživanju. Radionicu ćemo završiti predavanjem prof. dr. sc. Saše Zelenike o reformi sustava vrednovanja znanstvenika.

Radionica se provodi u malim grupama (max. 8 sudionika) kako bi se osiguralo aktivno sudjelovanje i međusobna interakcija svih sudionika. Sastoji se od pet uzastopno organiziranih i tematski definiranih rasprava. Rasprave su strukturirane na način da se setom karata iz određene teme (karte vrijednosti, nepoštenja, dilema, znanstvenim uvjetima i promjena) inicira rasprava, koja se potom razrađuje specificiranim aktivnostima i moderira dodatnim pitanja. 

Radionica će se održati na hrvatskom jeziku.

Predavači na radionici su:
doc. dr. sc. Vanja Pupovac, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
dr. sc. Daria Jadreškić, Universität Klagenfurt, Austrija
prof. dr. sc. Saša Zelenika, Sveučilište u Rijeci

Obzirom da se radionica provodi u manjoj skupini, obavezna je prijava. Rok za prijavu je 24. lipnja 2024. godine u 16.00 sati. 


Za sve dodatne informacije možete se javiti na e-mail adresu: doktorska@uniri.hr 

PROGRAM

Skip to content