OS Café Razvoj slobodnog softvera otvorenog koda

20.06.2024.
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Centar za otvorenu znanost i upravljanje znanstvenim informacijama (COZ) Sveučilišne knjižnice Rijeka organizira još jedan Open Science Café koji će se održati u srijedu, 26. lipnja 2024. u 11:00 sati na platformi MS Teams. Izlaganje na temu “Razvoj slobodnog softvera otvorenog koda kao znanstvenoistraživački poduhvat – motivacija, izvedba i utjecaj” održat će dr. sc. Vedran Miletić.

Predavanje će govoriti o razvoju slobodnog softvera otvorenog koda kao znanstvenog alata iz tri osnovne perspektive:

  • znanstvenoistraživačke, gdje će biti govora o motivaciji za razvoj znanstvenog softvera koji služi kao neposredna podrška vlastitim istraživačkim aktivnostima,
  • tehničke, gdje će biti dan pregled alata koji se koriste prilikom izvedbe razvoja i davanja doprinosa,
  • organizacijske, gdje će biti razmotren utjecaj doprinosa slobodnim softverima na povećanje vidljivosti i potencijala za suradnjama.

Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje.

Poveznica za sudjelovanje: Join the meeting now

Događanje se održava kao dio aktivnosti u okviru projekta OPUS (Open and Universal Science) financiranog iz programa Obzor Europakoji razvija mjere koordinacije i podrške za reformu vrednovanja znanstvene djelatnosti prema sustavu koji potiče i nagrađuje istraživače da preuzmu prakse otvorene znanosti. Više informacija dostupno je ovdje.

Skip to content