Održan 9. PhD Career Café

01.07.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U četvrtak 20. lipnja u Gradskoj knjižnici Rijeka (Art kvart) u organizaciji Doktorske škole, Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci održan je deveti po redu PhD Career Café, pod nazivom „Znanost u eri umjetne inteligencije“.

Panelisti na tribini bili su prof. dr. sc. Senka Maćešić, prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Ana Meštrović, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija, izv. prof. dr. sc. Jonatan Lerga, Centar za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost, Tehnički fakultet u Rijeci te Kristina Host, doktorandica Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija. Tribinu je moderirao prof. dr. sc. Igor Prpić dr. med., predstojnik Doktorske škole.

Provedena je konstruktivna rasprava sa panelistima i sudionicima tribine u viđenju uloge umjetne inteligencije u unapređenju istraživačkih metoda i povećanju učinkovitosti u znanstvenim projektima, te s kojima se izazovima i etičkim dilemama suočavaju.

Skip to content