8. međunarodna doktorska konferencija Joint Doctoral Forum AI in Academia

05.06.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Doktorska škola Sveučilišta u Rijeci u suradnji sa Sveučilištima u Grazu i Ljubljani, organizira 8. međunarodnu doktorsku konferenciju koja će se održati od 28. do 29. studenog 2024. godine na Sveučilištu u Grazu.

Tema konferencije je: „Joint Doctoral Forum: AI in Academia“.

Doktorandi iz svih područja istraživanja su pozvani da pošalju sažetke za poster prezentaciju. Sažetak prijavljenog rada, kao i životopis, ne smiju sadržavati više od 250 riječi, uključujući ključne riječi, te moraju biti napisani na engleskom jeziku.

• Rad s umjetnom inteligencijom: Kako umjetna inteligencija mijenja istraživačke prakse u različitim akademskim područjima (vaše istraživanje može koristiti umjetnu inteligenciju, ali ne mora biti izravno vezano uz nju).
• Analiza umjetne inteligencije: Utjecaj umjetne inteligencije na naš svakodnevni život, s primjerima iz posla, umjetnosti, istraživanja i svakodnevnih aktivnosti.
• Teoretiziranje umjetne inteligencije: Teorijski pristupi umjetnoj inteligenciji, uključujući što je i kako djeluje umjetna inteligencija te etička razmatranja vezana uz njezinu primjenu.

Prijave na konferenciju vrše se online putem prijavnog obrasca najkasnije do 15. srpnja 2024. godine. Autori prihvaćenih sažetaka bit će obaviješteni do 22. srpnja 2024. godine.

Sva pitanja moguće je uputiti na adresu elektroničke pošte Doktorske škole.

Poziv

Skip to content